Nieuws

Info: Corona Maatregelen voor Brasschaatse Handelaren

Er is in Brasschaat een bijkomende 24H/7 mondmaskerplicht geldig in;

 • winkelzone centrum: Bredabaan: van de Hemelakkers tot Borrekeslei
 • winkelzone Maria-ter-Heide: Bredabaan van Wipstraat tot Hanoteaulei
 • winkelzone Mariaburg: Kapelsesteenweg van De Caterslei tot Carolinalei
 • winkelcentrum Patio Donk

Avondklok
Verbod om zich op de openbare ruimte te begeven tussen 24.00u en 5.00u, behalve voor essentiรซle, niet-uitstelbare verplaatsingen, zoals onder meer dringende medische redenen, professionele verplaatsingen en woon-werk verkeer.

Telewerk
Telewerk blijft de regel.

Horeca

Inrichtingen die behoren tot de horecasector en andere eet- en drankgelegenheden zijn gesloten tot en met 19 november 2020, behalve voor het aanbieden en leveren van afhaalmaaltijden en niet-alcoholische dranken om mee te nemen tot ten laatste 22.00 uur
Volgende inrichtingen kunnen openblijven:
Alle logiesvormen, met inbegrip van hun restaurant uitsluitend voor de gasten die er verblijven, maar met uitzondering van hun bars, lobbyโ€™s en andere drankgelegenheden.
De grootkeukens voor verblijf-, school-, leef- en werkgemeenschappen. Hieronder vallen onder andere de bedrijfs-, ziekenhuis-, gevangenis-, school- en rusthuisrestaurants.
Faciliteiten voor dak- en thuislozen.
Voor de horeca activiteiten die toegelaten blijven moeten volgende modaliteiten worden gerespecteerd:

 • de tafels worden zo geplaatst dat een afstand van minstens 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen wordt gegarandeerd, tenzij de tafels worden gescheiden door een plexiglazen wand of een gelijkwaardig alternatief met een minimale hoogte van 1,8 meter ;
 • een maximum van 4 personen per tafel is toegestaan. Een huishouden mag ongeacht zijn grootte een tafel delen;
 • enkel zitplaatsen aan tafel zijn toegestaan;
 • elke persoon moet aan zijn eigen tafel blijven zitten;
 • elke persoon is vanaf de leeftijd van 12 jaar verplicht om de mond en de neus te bedekken met een mondmasker of elk alternatief in stof, behalve wanneer deze aan een eigen tafel zit. Wanneer het dragen van een mondmasker of elk alternatief in stof niet mogelijk is omwille van medische redenen, mag een gelaatsscherm worden gebruikt.
 • het dragen van een mondmasker door het zaalpersoneel is verplicht (indien dit omwille van medische redenen niet mogelijk is, kan een gelaatsscherm gedragen worden);
 • het dragen van een mondmasker door het keukenpersoneel is verplicht, (indien dit omwille van medische redenen niet mogelijk is, kan een gelaatsscherm gedragen worden);
 • er is geen enkele bediening aan de bar toegestaan,
 • de contactgegevens van รฉรฉn klant per tafel, die zich kunnen beperken tot een telefoonnummer of een e-mailadres, worden geregistreerd bij aankomst en bewaard, met respect voor de bescherming van de persoonsgegevens, gedurende 14 kalenderdagen teneinde enig later contactonderzoek te faciliteren. Voor de klanten die dit weigeren wordt de toegang tot de inrichting bij aankomst geweigerd. Die contactgegevens mogen enkel worden gebruikt voor de doeleinden van de strijd tegen COVID-19, en ze moeten worden vernietigd na 14 kalenderdagen.
 • Bovendien is het individueel en collectief gebruik van waterpijpen verboden in voor het publiek toegankelijke plaatsen.

Winkels
Alle info kan je vinden in de gids voor deze sector.
Nachtwinkels moeten sluiten om 22.00u. Er is een verbod op alcoholverkoop vanaf 20.00u.

Markt

Op de markt gelden dezelfde regels als in de winkels.
Het maximaal aantal personen dat is toegelaten wordt strikt opgevolgd door de markttoezichthouders.
Op de markt is consumptie ter plaatse verboden.

Evenementen en feesten

Sportevenementen: alle professionele sportwedstrijden binnen en buiten verlopen zonder publiek. Alle amateurwedstrijden worden opgeschort. Jeugdwedstrijden voor jongeren tot 18 jaar blijven toegelaten, maar zijn enkel toegankelijk voor รฉรฉn enkel lid van het gezin. Het aanbieden en nuttigen van drank en voedsel blijft verboden.
Indoor evenementen en activiteiten (op cultureel, religieus, onderwijs en verenigingsvlak): maximum 40 personen, indien voldoende garanties voor coronaproof organisatie, en mits 1,5 meter-regel en mondmasker, maximum 200 personen. Het aanbieden van drank en voedsel is verboden.
Alle feestzalen zijn gesloten, behalve voor uitvaartceremonies.

Kermis

Kleine kermissen (max. 200 bezoekers) blijven open, maar het nuttigen van drank en voeding wordt verboden. Rommelmarkten, brocantes en kleine kerstmarkten zijn verboden.

Fitness- en wellnesscentra

Fitness- en wellnesscentra zijn open met strikte voorwaarden.

Logies

Alle info kan je hier vinden.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close