Nieuws

Ons nieuwe goed doel: Casa Callenta

Het nieuwe doel van Samen Mariaburg is geworden: Casa Callenta.ย  Hiermee willen de Mariaburgse zelfstandigen weer actief een goed doel ondersteunen door verschillende acties op poten te zetten.

Wat is Casa Callenta?

Casa Callenta is een warm (t)huis voor en door lotgenoten met kanker en hun omgeving. Ze zijn actief in en voor Noord Antwerpen.ย  Casa Callenta wordt gerealiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers en een heel fijne samenwerking met diverse partners die ons inhoudelijk en financieel ondersteunen.

Waarom Casa Callenta?

Jaarlijks krijgen 70.000 mensen in Belgiรซ de diagnose van kanker. Jammer genoeg is het niet meer uit onze eigen omgeving weg te denken. Iedereen is er op รฉรฉn of andere manier wel bij betrokken.โ€‹

30 jaar geleden stond een diagnose kanker bijna altijd gelijk aan het levenseinde. Gezien de grote vooruitgang aan onderzoek en nieuwe behandelingen, zien we een verschuiving in de veel langere levensverwachting van iemand met kanker. De ziekte is eerder uitgegroeid tot een chronische aandoening. De impact van kanker en de behandeling is groot, het psycho-sociaal welzijn ondersteunen buiten de ziekenhuismuren is noodzakelijk.โ€‹

Kom op tegen Kanker en de Stichting tegen Kanker ondersteunen diverse inloophuizen, Casa Callenta is รฉรฉn van hen dat tot eind 2024 tot 80% van zijn middelen gefinancierd krijgt. Voor de overige 20% en om onze werking na 2024 verder duurzaam uit te bouwen kunt u van betekenis zijn.

Vind meer informatie op de website van Casa Callenta: casacallenta.be/

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close